Jednoduchý recept

Hermelín se švestkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 31673
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,027 kcal
Kilojoule 4 295kJ
16% Sacharidy 58 g
105% Tuky 78 g
12% Sodík 240 mg
51% Bílkoviny 29 g

Hermelín se švestkami postup přípravy receptu:

1

Nachystáme si 2 podélně rozkrojené vyzrálé hermelíny. Na náplň potřebujeme polovinu sušených švestek propláchnutých horkou vodou, které jemně nasekáme, podobně jako oloupaný česnek z jedné středně velké paličky a dohromady utřeme na pastu. Přidáme čerstvý rozmarýn rozsekaný nadrobno, pastu osolíme a vše důkladně promícháme. Směsí pak potřeme spodní části rozkrojených hermelínů, přiklopíme na ně vrchy a lehce stiskneme k sobě.

2

Naplněné sýry vložíme do umyté sklenice, obložíme zbylými švestkami, česnekem nakrájeným na plátky z druhé palice, můžeme přidat ještě i rozmarýn, badyán a posypeme sladkou paprikou. Nakonec sýry zalijeme olejem, do něhož můžeme vmíchat navíc 1 lžičku sladké papriky. Sklenici uzavřeme víčkem nebo jen překryjeme látkou, upevníme gumičkou a necháme zrát 4 až 5 dnů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept