Utopenci s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Utopenci s pikantní náplní
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 31674 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
5 ks | Cibule |
500 g | Kapie |
8 ks | Okurky nakládané |
10 ks | Špekáčky |
Na lák | |
---|---|
2 ks | Bobkový list |
3 ks | Nové koření celé |
900 ml | Ocet kvasný lihový |
5 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 554,9mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Špekáčky, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Utopenci s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | Oloupané špekáčky nařízneme v půli tak, aby šly rozevřít, ale nerozkrojíme je úplně. Do každé uzenky vložíme proužky naložených okurek, kolečka cibule a několik kousků naložené červené papriky či kapie, sevřeme k sobě a okraje spojíme párátky. |
2 | Připravené špekáčky ukládáme naležato do zavařovací sklenice a jednotlivé vrstvy poklademe cibulí, paprikami a okurkami, které nám zbyly. Až nádobu zcela naplníme, zalijeme uzeniny se zeleninou vrchovatě lákem a sklenici pevně uzavřeme. Necháváme uležet v chladu minimálně 1 týden, v jehož průběhu doléváme dalším lákem, nebo jen octem. |