Pečený kapr s nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr s nádivkou
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 31683 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
3 plátek | Citrony |
100 g | Játra drůbeží |
1 kg | Kapr obecný |
170 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Mléko polotučné |
3 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sardelová pasta |
60 g | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
3 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 ks | Veka |
100 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 293,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 263,7mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Kapr obecný, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sardelová pasta, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr s nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme nádivku. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Maso, játra a cibuli umeleme na masovém strojku. |
2 | V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí, pepřem a sardelovou pastou. Poté vmícháme játra, maso, cibuli, navlhčenou veku a drobně posekanou petrželovou nať. Na závěr vmícháme strouhanku a pevný sníh z bílků. |
3 | Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme, vevnitř osolíme 2 špetkami soli a naplníme nádivkou. Kapra zašijeme a vložíme do kastrolu s drobně vyškvařenou slaninou. Kapra obložíme tenkými plátky cibule a plátky másla a na sporáku rychle osmažíme. Poté přilijeme vodu, přidáme koření, citron a pod poklicí dusíme zhruba 3/4 hodiny. Kapra při dušení opatrně obrátíme. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.