Recept

Pečený kapr s nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31683
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
3 plátek Citrony
100 g Játra drůbeží
1 kg Kapr obecný
170 g Máslo čerstvé
120 ml Mléko polotučné
3 ks Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sardelová pasta
60 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
3 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,5 ks Veka
100 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 375kJ
9% Sacharidy 31 g
72% Tuky 54 g
22% Sodík 449 mg
93% Bílkoviny 53 g

Pečený kapr s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme nádivku. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Maso, játra a cibuli umeleme na masovém strojku.

2

V míse utřeme změklé máslo se žloutky, solí, pepřem a sardelovou pastou. Poté vmícháme játra, maso, cibuli, navlhčenou veku a drobně posekanou petrželovou nať. Na závěr vmícháme strouhanku a pevný sníh z bílků.

3

Očištěného, vykuchaného a omytého kapra osušíme, vevnitř osolíme 2 špetkami soli a naplníme nádivkou. Kapra zašijeme a vložíme do kastrolu s drobně vyškvařenou slaninou. Kapra obložíme tenkými plátky cibule a plátky másla a na sporáku rychle osmažíme. Poté přilijeme vodu, přidáme koření, citron a pod poklicí dusíme zhruba 3/4 hodiny. Kapra při dušení opatrně obrátíme.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept