Jednoduchý recept

Kapr na mandlích

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31686
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mandle
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 špetka Sůl
250 ml Voda pitná
2 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 484 kcal
Kilojoule 2 025kJ
2% Sacharidy 7 g
44% Tuky 33 g
11% Sodík 218 mg
69% Bílkoviny 39 g

Kapr na mandlích postup přípravy receptu:

1

Očištěné porce kapra osolíme, zasypeme jemně sekanou petrželovou natí, přitiskneme ji na maso a obalíme v mouce.

2

Mandle zalijeme vroucí vodou, po chvíli scedíme, mandle oloupeme a podélně nakrájíme na tenké nudličky. Polovinu másla dáme na dno pekáče, druhou polovinu rozpustíme.

3

Kapra vložíme do pekáče, přelijeme máslem, podlijeme vodou a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. V průběhu pečení kapra poléváme šťávou a případně ještě podlijeme vodou, ale jen tolik, aby se kapr nezačal vařit. Na závěr kapra posypeme mandlemi a pečeme, dokud nezezlátnou.

Poznámka

Jako přílohu volíme bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept