Kapr na másle s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na másle s křenem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 31687 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
800 g | Kapr obecný |
2 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Křen |
80 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
3 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 793,9mg |
---|---|
Cholesterol | 190,4mg |
Draslík | 697,2mg |
Vláknina | 399,0mg |
Vitamín A | 66,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kapr obecný, Kmín drcený, Křen, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na másle s křenem postup přípravy receptu:
1 | Kapří maso očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do misky a zakapeme citronovou šťávou. Necháme pod fólií v chladničce asi 1/2 hodiny. Porce v míse občas obrátíme. Poté kapra vyjmeme, osolíme 2 špetkami soli, vložíme do vymazaného pekáče, do něhož jsme vlili olej, porce posypeme kmínem, poklademe zbylým máslem a podlijeme vodou. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a kapra upečeme dozlatova. |
2 | V mezičase připravíme křenovou šlehačku. Vychlazenou šlehačku ušleháme dotuha a vmícháme jemně ustrouhaný křen a 1 špetku soli. |
3 | Upečeného kapra servírujeme na nahřáté talíře a zdobíme křenovou šlehačkou. |