Jednoduchý recept

Obalovaný kapr smažený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 31690
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Kapr obecný
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
120 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř bílý
120 g Strouhanka
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 155kJ
6% Sacharidy 22 g
64% Tuky 48 g
24% Sodík 485 mg
91% Bílkoviny 51 g
Obalovaný kapr smažený

Obalovaný kapr smažený postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy, zalijeme vínem a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme půl hodiny marinovat, během marinování porce obracíme.

2

Poté porce vyjmeme, osolíme, opepříme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Porce smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším plameni, aby se kapr dobře propekl.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept