Jednoduchý recept

Kapr v trojobalu pečený v troubě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31692

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Kapr obecný
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
500 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
130 g Strouhanka
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 719 kcal
Kilojoule 3 007kJ
4% Sacharidy 13 g
83% Tuky 62 g
14% Sodík 290 mg
49% Bílkoviny 27 g

Kapr v trojobalu pečený v troubě postup přípravy receptu:

1

Kapra očistíme, opláchneme, osušíme, naporcujeme, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Pod fólií necháme 1/2 hodiny marinovat, během marinování porce obracíme. Poté porce vyjmeme, osolíme a obalíme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

2

Do většího pekáče vlijeme rozpuštěné máslo a olej (1 lžíci tuku odložíme), vložíme porce obaleného kapra, zakapeme odloženým tukem a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme.

3

Zhruba po 20 minutách porce v pekáči obrátíme a pečeme asi 1 hodinu. Porce v pekáči podle potřeby obracíme.

Poznámka

Jako přílohu volíme bramborový salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept