Jednoduchý recept

Vepřové na česneku a chilli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 335 minut
Doba přípravy: 300 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 31695
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Česnek
1 kávová lžička Cibulka jarní
1 kávová lžička Olej chilli
0,5 kávová lžička Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
500 g Vepřová kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 279 kcal
Kilojoule 1 169kJ
0% Sacharidy 2 g
25% Tuky 19 g
16% Sodík 328 mg
43% Bílkoviny 24 g

Vepřové na česneku a chilli postup přípravy receptu:

1

Do velké pánve vložíme vepřové maso vcelku, přidáme dostatek studené vody, aby je pokrývala a uvedeme do varu. Z povrchu odstraníme pěnu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut. Maso necháme v tekutině pod pokličkou vychladnout nejméně 2 hodiny. Poté vyndáme a 3 hodiny necháme stranou, kůží nahoru. Odřízneme kůži tak, aby na povrchu masa zůstala tenká vrstva tuku. Maso pokrájíme na tenké plátky a srovnáme na talíři.

2

V misce smícháme přísady na omáčku - česnek, jarní cibulky, sójovou omáčku, chilli olej a sezamový olej.

3

Maso omáčkou polijeme a ihned podáváme.

Poznámka

Česnek a jarní cibulky nasekané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept