Vepřové na česneku a chilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 335 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové na česneku a chilli
Celkový čas: | 335 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 300 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31695 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Česnek |
1 kávová lžička | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Olej chilli |
0,5 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 429,2mg |
Vláknina | 138,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Olej sezamový, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej chilli, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové na česneku a chilli postup přípravy receptu:
1 | Do velké pánve vložíme vepřové maso vcelku, přidáme dostatek studené vody, aby je pokrývala a uvedeme do varu. Z povrchu odstraníme pěnu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit 30 minut. Maso necháme v tekutině pod pokličkou vychladnout nejméně 2 hodiny. Poté vyndáme a 3 hodiny necháme stranou, kůží nahoru. Odřízneme kůži tak, aby na povrchu masa zůstala tenká vrstva tuku. Maso pokrájíme na tenké plátky a srovnáme na talíři. |
2 | V misce smícháme přísady na omáčku - česnek, jarní cibulky, sójovou omáčku, chilli olej a sezamový olej. |
3 | Maso omáčkou polijeme a ihned podáváme. |
Poznámka
Česnek a jarní cibulky nasekané.