Mozzarellové zákusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mozzarellové zákusky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31697 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 ks | Ančovička - filety |
1 hrst | Bazalka |
8 plátek | Chléb konzumní |
1,5 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mozzarella |
100 ml | Olej rostlinný |
50 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 299,3mg |
Draslík | 430,3mg |
Vláknina | 853,8mg |
Vitamín A | 433,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Bazalka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko polotučné, Mozzarella, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mozzarellové zákusky postup přípravy receptu:
1 | Z každého krajíce chleba vykrojíme 2 trojúhelníky. Na 8 z nich položíme 1 plátek mozzarelly, ančovičky a olivy. Navrch dáme 2 listy bazalky, sůl a pepř. Zbývajícími 8 trojúhelníky chleba přiklopíme trojúhelníky s náplní a stlačíme kolem okrajů. |
2 | Smícháme vajíčka s mlékem a nalijeme směs do mísy. Přidáme sendviče a 5 minut necháme v klidu. |
3 | Rozehřejeme ve velké pánvi olej. Vyndáme sendviče z mléka a vajíček a stiskneme okraje k sobě. Vkládáme je opatrně do rozpáleného oleje a smažíme 2 minuty, dokud nejsou zlatavé. Jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje a necháme okapat. |
4 | Podáváme horké. |
Poznámka
Z bazalky lístky - 16 ks.