Telecí maso dušené na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso dušené na paprice
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
250 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
25 g | Sůl |
750 g | Telecí plec |
150 g | Tuk |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 297,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso dušené na paprice postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na polovině dávky tuku a vložíme na ni maso. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, maso osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Potom podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu. |
3 | Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme. |
4 | Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku procedíme zpět na maso a ještě vše velmi krátce povaříme. |