Jednoduchý recept

Telecí maso dušené na paprice

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept
3 1 Telecí maso dušené na paprice 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 317
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Cibule
250 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 12% (konzumní)
25 g Sůl
750 g Telecí plec
150 g Tuk
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
3% Sacharidy 12 g
28% Tuky 21 g
53% Sodík 1 g
32% Bílkoviny 18 g

Telecí maso dušené na paprice postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na polovině dávky tuku a vložíme na ni maso. Přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, maso osolíme a za stálého míchání dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut. Potom podlijeme vodou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení masem občas zamícháme a doléváme teplou vodu.

3

Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky a za stálého míchání nejméně 20 minut vaříme.

4

Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku procedíme zpět na maso a ještě vše velmi krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
3
Dobrý recept