Jednoduchý recept

Ovocný pudink

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31700

Ingredience

5 g Citronová kůra
60 g Cukr moučkový
300 g Jablka
500 g Mouka pšeničná hladká
20 g Máslo čerstvé
10 g Skořice mletá
300 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
16% Sacharidy 59 g
54% Tuky 40 g
37% Sodík 739 mg
12% Bílkoviny 7 g

Ovocný pudink postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sádlo, sůl a cukr. Přilijeme vodu, ale jen tolik, aby těsto zůstalo tuhé. Vypracujeme tuhé těsto a necháme chvíli odležet. Vymažeme si máslem formu na pečení. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme nahrubo. K jablkům přimícháme skořici, strouhanou citronovou kůru a 1 lžičku cukru.

2

Těsto vyválíme, vyložíme jím formu a kousek těsta si necháme na zakrytí formy. Těsto poklademe ochucenými jablky, zbytek těsta vyválíme a formu jím zakryjme. Vložíme do pekáče s trochou vody, dáme do trouby a pečeme ve vodní lázni 2 hodiny.

3

Hotový pudink necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept