Pudink z hovězího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 270 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink z hovězího masa
Celkový čas: | 270 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31702 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
30 g | Citronová kůra |
200 g | Cukr třtinový |
500 g | Hovězí maso mleté |
250 g | Jablka |
120 g | Mandle |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Pomerančová kůra |
250 g | Rozinky tmavé |
200 ml | Rum |
250 g | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
60 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 87,2mg |
Draslík | 376,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr třtinový, Hovězí maso mleté, Jablka, Mandle, Pomerančová kůra, Rum, Strouhanka, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink z hovězího masa postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme mleté hovězí maso, přisypeme strouhanku a mouku. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do jiné misky, přisypeme hrozinky, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vše zalijeme rumem. Necháme chvíli máčet. |
3 | V míse všechny suroviny promícháme, přidáme ještě drcené mandle, mletý zázvor, třtinový cukr, vejce, ovoce máčené v rumu a vypracujeme těsto. Do kovové mísy napěchujeme těsto, zakryjeme utěrkou, dáme do hrnce s trochou vody, vložíme do trouby a vaříme ve vodní lázni 4 hodiny. |
4 | Hovězí pudink necháme vychladnout a podáváme. |