Jednoduchý recept

Pudink z hovězího masa

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 31702
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

30 g Citronová kůra
200 g Cukr třtinový
500 g Hovězí maso mleté
250 g Jablka
120 g Mandle
250 g Mouka pšeničná hladká
30 g Pomerančová kůra
250 g Rozinky tmavé
200 ml Rum
250 g Strouhanka
3 ks Vejce slepičí
60 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 907kJ
18% Sacharidy 66 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 197 mg
32% Bílkoviny 18 g

Pudink z hovězího masa postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme mleté hovězí maso, přisypeme strouhanku a mouku.

2

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do jiné misky, přisypeme hrozinky, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru a vše zalijeme rumem. Necháme chvíli máčet.

3

V míse všechny suroviny promícháme, přidáme ještě drcené mandle, mletý zázvor, třtinový cukr, vejce, ovoce máčené v rumu a vypracujeme těsto. Do kovové mísy napěchujeme těsto, zakryjeme utěrkou, dáme do hrnce s trochou vody, vložíme do trouby a vaříme ve vodní lázni 4 hodiny.

4

Hovězí pudink necháme vychladnout a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept