Podink s hovězím morkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podink s hovězím morkem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 31704 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
150 g | Morek |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Muškátový oříšek |
100 ml | Rum |
2 g | Skořice mletá |
75 g | Strouhanka |
100 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 64,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Morek, Muškátový oříšek, Rum, Skořice mletá, Strouhanka, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podink s hovězím morkem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, strouhanku, pokrájený hovězí morek, nadrobno nakrájené švestky, třtinový cukr, ochutíme skořící a mletým muškátem, přilijeme rum a vše spolu důkladně promícháme. Těsto napěchujeme do kovové mísy, vložíme do hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1 hodinu. |
2 | Pudink necháme vychladnout. |