Recept

Hovězí pečeně Esterházy

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31706
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
700 g Hovězí roštěnka níz. peč.
0,5 l Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kapary
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Petržel kořen
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
125 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 522kJ
4% Sacharidy 13 g
171% Tuky 128 g
27% Sodík 547 mg
75% Bílkoviny 42 g

Hovězí pečeně Esterházy postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, ochutíme solí a pepřem. Oloupanou cibuli najemno nasekáme. Přepuštěné máslo rozehřejeme a maso na něm z obou stran krátce osmahneme. Vyjmeme a uchováme teplé. Polovinu tuku odlijeme stranou.

2

Na zbylém másle v pánvi orestujeme cibuli dohněda. Zalijeme vývarem a povaříme. Vložíme maso a zakryté dusíme cca 30-45 minut doměkka.

3

Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké, krátké nudličky. Osolíme, přidáme mouku a krátce podusíme na másle. Vmícháme nasekanou petrželku, kapary pokrájíme.

4

Z omáčky vyjmeme maso a přidáme do ní zakysanou smetanou rozmíchanou se solamylem. Prohřejeme, ale nevaříme. Vmícháme nastrouhanou citronovou kůru, kapary, ochutíme solí a pepřem.

5

Maso rozdělíme na předehřáté talíře, přelijeme omáčkou, navrstvíme zeleninu a podáváme např. se špeclemi nebo širokými nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept