Jednoduchý recept

Pažitková omáčka se zakysanou smetanou

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31707

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
150 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Zakysaná smetana
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 918 kcal
Kilojoule 3 840kJ
13% Sacharidy 47 g
94% Tuky 71 g
20% Sodík 407 mg
45% Bílkoviny 25 g

Pažitková omáčka se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, vychladíme a oloupeme. Žloutek propasírujeme přes cedník. Mezitím ohřejeme mléko a namočíme do něj housku nakrájenou na kostičky. Důkladně vymačkáme a rozmícháme ji spolu se žloutky, octem, cukrem a olejem na hladkou kaši. Postupně přidáme zakysanou smetanu dle potřeby, tak aby vznikla hustá omáčka.

2

Pažitku opláchneme, osušíme a najemno nasekáme. Vmícháme do omáčky, dochutíme solí a pepřem.

3

Omáčka je vodná k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept