Omelety krémové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omelety krémové
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 3171 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 491,9mg |
Draslík | 156,0mg |
Vláknina | 96,0mg |
Vitamín A | 564,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omelety krémové postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech zašleháváme cukr, vanilkový cukr a žloutky. Mouku lehce rozprášíme po povrchu a lehce vmícháme do sněhu. |
2 | Omelety pečeme na pánvi silně vymaštěné máslem a místo obracení je vždy překlopíme na druhou vymaštěnou pánev a dopékáme. |