Zdravý recept

Tafelspitz s pažitkovou omáčkou a jablečným křenem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31710
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1,5 kg Hovězí libové
3 l Hovězí vývar základní
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 502kJ
3% Sacharidy 11 g
99% Tuky 74 g
115% Sodík 2 g
180% Bílkoviny 101 g

Tafelspitz s pažitkovou omáčkou a jablečným křenem postup přípravy receptu:

1

Do hovězího vývaru vložíme bobkový list, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme maso, zmírníme oheň a zakryté vaříme cca 2-3 hodiny.

2

Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kousky a po 1 hodině vaření přidáme do vývaru.

3

Maso vyjmeme, přes vlákno nakrájíme na velmi tenké plátky, rozložíme na předehřáté talíře, pokapeme trochou vývaru, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme s jablečným křenem a pažitkovou omáčkou.

Poznámka

Pažitku a křen připravíme viz. recept Pažitková omáčka se zakysanou smetanou, Jednoduchý jablečný křen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept