Jehněčí kýta s jogurtovo-tymiánovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s jogurtovo-tymiánovou krustou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 31711 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1,3 kg | Jehněčí kýta |
100 g | Jogurt z ovčího mléka |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
400 ml | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 219,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Kmín římský, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt z ovčího mléka, Masový vývar, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s jogurtovo-tymiánovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Vrstvu tuku na kýtě odřízneme. V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, vložíme maso a na mírném ohni povaříme cca 30min. Mezitím kýtu jednou obrátíme. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. Olej vlijeme do velkého pekáče. Jogurt rozmícháme s rajčatovým protlakem, paprikou, tymiánem, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek. |
3 | Předvařenou kýtu vyjmeme, necháme okapat a položíme do pekáče. Potřeme jogurtovou směsí a pečeme na střední liště trouby nejprve 30min. Poté přilijeme zahřátý vývar a pečeme dalších 45-50min. Průběžně poléváme. |
4 | Hotovou kýtune necháme 10min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme použít např. rajčata plněná rýží, nebo brambory a brokolici.