Recept

Jehněčí kýta s jogurtovo-tymiánovou krustou

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31711
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1,3 kg Jehněčí kýta
100 g Jogurt z ovčího mléka
0,5 kávová lžička Kmín římský
400 ml Masový vývar
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 793 kcal
Kilojoule 3 316kJ
3% Sacharidy 9 g
72% Tuky 54 g
39% Sodík 775 mg
112% Bílkoviny 63 g

Jehněčí kýta s jogurtovo-tymiánovou krustou postup přípravy receptu:

1

Vrstvu tuku na kýtě odřízneme. V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, vložíme maso a na mírném ohni povaříme cca 30min. Mezitím kýtu jednou obrátíme.

2

Troubu předehřejeme na 180C. Olej vlijeme do velkého pekáče. Jogurt rozmícháme s rajčatovým protlakem, paprikou, tymiánem, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme prolisovaný česnek.

3

Předvařenou kýtu vyjmeme, necháme okapat a položíme do pekáče. Potřeme jogurtovou směsí a pečeme na střední liště trouby nejprve 30min. Poté přilijeme zahřátý vývar a pečeme dalších 45-50min. Průběžně poléváme.

4

Hotovou kýtune necháme 10min odpočinout, nakrájíme na plátky a podáváme.

Poznámka

Jako přílohu můžeme použít např. rajčata plněná rýží, nebo brambory a brokolici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept