Recept

Jehněčí kýta pečená se zeleninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 31712
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Brambory
5 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička sušená
4 ks Cibule červená
1 ks Citrony
1 kg Jehněčí kýta
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
50 g Sýr Parmezán
0,5 hrst Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 973kJ
18% Sacharidy 64 g
68% Tuky 51 g
28% Sodík 565 mg
110% Bílkoviny 62 g

Jehněčí kýta pečená se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme na osminky. Rajčata omyjeme a rozkrojíme na plátky. Tymián opláchneme a lístky otrháme.

2

Troubu rozpálíme na 180 °C. Pekáč vymažeme olejem a rozložíme do něj brambory, rajčata a cibuli. Posypeme polovinou tymiánu, solí a pepřem. Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Do kýty uděláme špičatým nožem několik kapsiček a vpíchneme do nich na nudličky nakrájený česnek.

3

Citron důkladně omyjeme, kůru nastrouháme najemno a šťávu vymačkáme. Chilli papričku rozdrtíme najemno a smícháme s 2 lžícemi olivového oleje, citronovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme maso a položíme ho do pekáče na zeleninu. Pečeme na střední liště trouby cca 75 minut. Poté smícháme strouhanku se zbytkem oleje a nastrouhaným parmezánem, směs navrstvíme na maso a zapečeme ještě 15 minut dohněda.

4

Hotové maso nakrájíme na plátky, společně se zeleninou rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem tymiánu a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept