Recept

Dušené jehněčí s mangem

  • Jamajka
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 128 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 108 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 31714

Ingredience

1 kávová lžička Angostura
1 ks Bobkový list
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
750 g Jehněčí kýta
1 ks Mango
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 717kJ
9% Sacharidy 34 g
55% Tuky 41 g
10% Sodík 209 mg
66% Bílkoviny 37 g

Dušené jehněčí s mangem postup přípravy receptu:

1

Mango nakrájíme na malé kostičky. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky o velikosti cca 5 cm. Pomeranče důkladně opláchneme, nastrouháme najemno 2 lžíce kůry a všechny vymačkáme. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme.

2

V kastrole rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran cca 10 minut orestujeme. Přidáme cibuli a česnek a dalších 7-8 minut opékáme. Vmícháme pomerančovou kůru, chilli, mango, rajčatový protlak, ocet a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a přilijeme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a dusíme na velmi mírném ohni cca 90 minut. Průběžně mícháme a přiléváme vodu. Maso musí být vodou zakryto jen zhruba do poloviny.

3

Maso rozdělíme na talíře. Do omáčky vmícháme worcester a angosturu, přelijeme jí maso a ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme malé mango nebo 2 lžíce sušeného, které předem namočíme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši s osmaženou cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept