Dušené jehněčí s mangem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 128 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené jehněčí s mangem
Celkový čas: | 128 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 108 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31714 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Angostura |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí kýta |
1 ks | Mango |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 102,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Jehněčí kýta, Mango, Ocet vinný, Pomeranče, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Angostura, Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené jehněčí s mangem postup přípravy receptu:
1 | Mango nakrájíme na malé kostičky. Maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky o velikosti cca 5 cm. Pomeranče důkladně opláchneme, nastrouháme najemno 2 lžíce kůry a všechny vymačkáme. Cibule a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nakrájíme. |
2 | V kastrole rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran cca 10 minut orestujeme. Přidáme cibuli a česnek a dalších 7-8 minut opékáme. Vmícháme pomerančovou kůru, chilli, mango, rajčatový protlak, ocet a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem, novým kořením a přilijeme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a dusíme na velmi mírném ohni cca 90 minut. Průběžně mícháme a přiléváme vodu. Maso musí být vodou zakryto jen zhruba do poloviny. |
3 | Maso rozdělíme na talíře. Do omáčky vmícháme worcester a angosturu, přelijeme jí maso a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme malé mango nebo 2 lžíce sušeného, které předem namočíme. Jako přílohu můžeme použít např. bramborovou kaši s osmaženou cibulkou.