Telecí maso s vínovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso s vínovou omáčkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 31715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
500 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
350 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
750 g | Telecí plec |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 161,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso s vínovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky o velikosti 4-5 cm. Oloupané cibule nakrájíme nahrubo. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a nasekáme na nudličky. Rajčata opláchneme, odstraníme zelené části a semínka a rozmixujeme na pyré. |
2 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej a maso na něm orestujeme ze všech stran, cca 10 minut. Přidáme cibuli a společně osmahneme. Poté vmícháme papriku, sladkou papriku, ochutíme solí a pepřem. Přidáme cukr, pyré z račat, protlak a zalijeme 100 ml vína. Zakryté dusíme na mírném ohni cca 90 minut. Přilijeme zbytek vína, zahřejeme, dochutíme oreganem, dle potřeby přidáme sůl a pepř. |
3 | Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. rýži |