Jednoduchý recept

Ořechový likér

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31716

Ingredience

200 g Cukr krupice
3 ks Hřebíček
5 ks Jalovec
20 ks Ořechy vlašské
15 g Skořice celá
1 l Starorežná pálenka
0,5 ks Vanilkový lusk
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 891 kcal
Kilojoule 3 726kJ
10% Sacharidy 34 g
109% Tuky 82 g
0% Sodík 4 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ořechový likér postup přípravy receptu:

1

Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé skořice, kuličkami jalovce, 1/2 vanilkového lusku, který jsme podélně rozřízli (délka lusku asi 14-16 cm) a zalijeme Staročeskou Režnou.

2

Láhev uzavřeme zátkou a odložíme na 3 týdny na slunečné místo. Během té doby nesmíme zapomenout občas lahví protřepat.

3

Po třech týdnech výluh přecedíme.

4

Svaříme vodu s cukrem, sirup necháme vychladnout a smícháme s ořechovým výluhem, rozlijeme do menších lahví, uzavřeme a uchováváme ještě alespoň 2 týdny na chladném místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept