Ořechový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechový likér
Ořechový likér
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31716 |
Kategorie: | Ovocná vína a likéry |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
5 ks | Jalovec |
20 ks | Ořechy vlašské |
15 g | Skořice celá |
1 l | Starorežná pálenka |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 556,6mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Ořechy vlašské, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Starorežná pálenka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ořechový likér postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelené vlašské ořechy, které mají vyvinutou skořápku a mléčné jádro, rozpůlíme a vložíme do láhve. Proložíme je hřebíčkem, kouskem celé skořice, kuličkami jalovce, 1/2 vanilkového lusku, který jsme podélně rozřízli (délka lusku asi 14-16 cm) a zalijeme Staročeskou Režnou. |
2 | Láhev uzavřeme zátkou a odložíme na 3 týdny na slunečné místo. Během té doby nesmíme zapomenout občas lahví protřepat. |
3 | Po třech týdnech výluh přecedíme. |
4 | Svaříme vodu s cukrem, sirup necháme vychladnout a smícháme s ořechovým výluhem, rozlijeme do menších lahví, uzavřeme a uchováváme ještě alespoň 2 týdny na chladném místě. |