Jednoduchý recept

Borovička z Krkonoš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 31718

Ingredience

20 ks Jalovec
1 l Starorežná pálenka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 592kJ
7% Sacharidy 25 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 0 mg
11% Bílkoviny 6 g

Borovička z Krkonoš postup přípravy receptu:

1

Modré plody jalovce vložíme do láhve Staročeské Režné.

2

Uzavřeme korkovou zátkou a necháme uležet minimálně 3 měsíce - pokud možno v temnu a za nepřístupu vzduchu. Takto zabráníme utváření pryskyřice.

3

Borovička v malém množství konzumace pomáhá při trávicích potížích.

Poznámka

Modré plody jalovce – bobule – dozrávají až v druhém roce. Sbíráme je v době plné zralosti na podzim druhého roku, když jsou zbarvené do modra. Když pálenku s jalovcem uchováváme na temném místě, tak zabráníme utváření pryskyřice ze zbytku neodloučeného jalovcového oleje z bobulí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept