Borovička z Krkonoš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Borovička z Krkonoš
Borovička z Krkonoš
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 31718 |
Kategorie: | Povzbuzující nápoje |
Ingredience
20 ks | Jalovec |
1 l | Starorežná pálenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jalovec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Starorežná pálenka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Borovička z Krkonoš postup přípravy receptu:
1 | Modré plody jalovce vložíme do láhve Staročeské Režné. |
2 | Uzavřeme korkovou zátkou a necháme uležet minimálně 3 měsíce - pokud možno v temnu a za nepřístupu vzduchu. Takto zabráníme utváření pryskyřice. |
3 | Borovička v malém množství konzumace pomáhá při trávicích potížích. |
Poznámka
Modré plody jalovce – bobule – dozrávají až v druhém roce. Sbíráme je v době plné zralosti na podzim druhého roku, když jsou zbarvené do modra. Když pálenku s jalovcem uchováváme na temném místě, tak zabráníme utváření pryskyřice ze zbytku neodloučeného jalovcového oleje z bobulí.