Pudink chlebový s vanilkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink chlebový s vanilkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31721 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
1000 ml | Mléko polotučné |
300 g | Strouhanka |
15 ml | Tresť vanilková |
5 ks | Vaječný bílek slepičí |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 488,7mg |
Draslík | 184,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink chlebový s vanilkou postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky a bílky, z bílků vyšleháme tuhý sníh. |
2 | Strouhanku z bílého chleba zalijeme horkým mlékem, přilijeme vanilkovou esenci a přisypeme cukr. Promícháme, přidáme celá vejce, žloutky a nakonec přimícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formiček, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme pozvolna ve vodní lázni asi 1 hodinu. |
3 | Pudink necháme vychladnout a podáváme. |