Puding s tapiokou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Puding s tapiokou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 31722 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
250 g | Tapioka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 251,1mg |
Draslík | 69,9mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tapioka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Puding s tapiokou postup přípravy receptu:
1 | Mléko přivedeme k varu, nasypeme do něj cukr, sůl, tapioku a přidáme máslo. Dobře promícháme a na velmi mírném ohni vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zahustíme rozkvedlanými žloutky a opatrně vmícháme sníh z bílků. Hmotu nalijeme do formiček, vložíme do většího kastrolu s trochou vody a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut. |
2 | Pudink necháme vychladnout a podáváme. |