Jednoduchý recept

Puding s tapiokou a meruňkami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31723

Ingredience

100 g Cukr krupice
120 g Marmeláda meruňková
100 g Meruňky
1000 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
250 g Tapioka
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 225kJ
21% Sacharidy 76 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 55 mg
19% Bílkoviny 11 g

Puding s tapiokou a meruňkami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, špetku soli a přidáme máslo. Promícháme a nasypeme do mléka tapioku. Povaříme na mírném ohni asi 20 minut. Nyní přidáme nadrobno nakrájené meruňky, necháme projít varem, přimícháme rozkvedlaná vejce, hmotu nalijeme do formiček, ty vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni asi 50 minut. Pudink musí na dotek pružit.

2

Pudink necháme vychladnout a podáváme s meruňkovou marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept