Jednoduchý recept

Pudink rýžový

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31724

Ingredience

20 g Citronová kůra
150 g Cukr krupice
1000 ml Mléko polotučné
60 g Máslo čerstvé
300 g Rýže loupaná
30 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
15 ml Tresť vanilková
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 541 kcal
Kilojoule 2 262kJ
22% Sacharidy 79 g
23% Tuky 18 g
6% Sodík 124 mg
29% Bílkoviny 16 g

Pudink rýžový postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků.

2

Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.

3

Pudink před podáváním necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept