Pudink rýžový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink rýžový
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31724 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
60 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
300 g | Rýže loupaná |
30 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
15 ml | Tresť vanilková |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 274,0mg |
Draslík | 122,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Rýže loupaná, Sůl, Tresť vanilková, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink rýžový postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků. |
2 | Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut. |
3 | Pudink před podáváním necháme vychladnout. |