Jednoduchý recept

Pudink rýžový se smetanou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 31726

Ingredience

75 g Cukr krupice
40 g Cukr moučkový
1000 ml Mléko polotučné
75 g Máslo čerstvé
200 g Rýže loupaná
80 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
15% Sacharidy 55 g
27% Tuky 20 g
2% Sodík 49 mg
19% Bílkoviny 11 g

Pudink rýžový se smetanou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.

2

V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.

3

Před podáváním necháme pudink vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept