Pudink krupicový se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink krupicový se smetanou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31727 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
40 g | Cukr moučkový |
240 g | Kompot ananasový |
20 ml | Likér krémový - Baileys |
20 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
300 g | Pšeničná krupice |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 274,1mg |
Draslík | 64,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kompot ananasový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér krémový - Baileys, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink krupicový se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Mléko přivedeme k varu, přisypeme krupici, cukr, sůl, přidáme máslo, přilijeme ananasový likér a vaříme 20 minut. Žloutky v hrnku rozkvedláme se smetanou a krupicovou hmoutu jimi zahustíme. |
2 | Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme zapéct. Z cukru se musí udělat cukrová poleva. |
3 | Pudink naporcujeme a doplníme ananasovým kompotem. |