Kyprý pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kyprý pudink
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 31728 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 229,5mg |
Draslík | 65,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kyprý pudink postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme máslo, cukr, mouku, povaříme několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Formičky naplníme pudinkem, vložíme do většího hrnce s pokličkou, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny. |
2 | Pudink podáváme vychlazený. |