Jednoduchý recept

Kyprý pudink

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 31728

Ingredience

100 g Cukr moučkový
300 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 339 kcal
Kilojoule 1 417kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 20 g
3% Sodík 68 mg
17% Bílkoviny 10 g

Kyprý pudink postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme máslo, cukr, mouku, povaříme několik minut do zhoustnutí. Hrnec odstavíme, přimícháme rozkvedlané žloutky a sníh z bílků. Formičky naplníme pudinkem, vložíme do většího hrnce s pokličkou, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny.

2

Pudink podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept