Pudink jemný - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pudink jemný
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31729 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
125 g | Cukr moučkový |
125 g | Máslo čerstvé |
7 ks | Vaječný bílek slepičí |
10 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 642,0mg |
Draslík | 131,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pudink jemný postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme máslo, přisypeme cukr a rozetřeme. Zapracujeme do hmoty žloutky a postavíme na mírný oheň. Chvilku povaříme a jakmile se hmota začne táhnout, odstavíme z ohně. Přimícháme tužší sníh z bílků, pudinkem naplníme formičky, které vyskládáme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme a vaříme ve vodní lázni asi 1/2 hodiny. |
2 | Pudink podáváme vychlazený. |