Svítek zvaný vyběhlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svítek zvaný vyběhlík
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3173 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
8 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 452,4mg |
---|---|
Cholesterol | 281,6mg |
Draslík | 77,7mg |
Vláknina | 252,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svítek zvaný vyběhlík postup přípravy receptu:
1 | Vejce metlou rozšleháme do pěny, přilijeme mléko, přidáme mouku a ještě šleháme. |
2 | V pekáčku rozpálíme máslo a nalijeme připravenou směs. |
3 | Svítek pečeme v silně vyhřáté troubě. |
4 | Podáváme s ovocným salátem nebo s čerstvým, rozmělněným ovocem. |