Rýže pro přípravu moučníků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže pro přípravu moučníků
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 31730 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
150 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
10 g | Pomerančová kůra |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 396,9mg |
Draslík | 77,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Rýže loupaná, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže pro přípravu moučníků postup přípravy receptu:
1 | Mléko nalijeme do hrnce, přidáme strouhanou citronovou a pomerančovou kůru, máslo, přisypeme cukr a špetku soli. Necháme vše rozpustit a do ochuceného mléka nasypeme bílou rýži. Na mírném ohni vaříme 20-25 minut, až bude rýže měkká. Hrnec odstavíme z plotny a přimícháme do rýže rozkvedlané žloutky. |
2 | Takto uvařenou rýži používáme k přípravě různých moučníků a nákypů. |