Hmota na nákypy krémová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hmota na nákypy krémová
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 31733 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
125 g | Máslo čerstvé |
1000 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
10 ml | Tresť vanilková |
10 ks | Vaječný bílek slepičí |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 419,3mg |
Draslík | 123,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Tresť vanilková, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hmota na nákypy krémová postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nasypeme cukr, mouku, přidáme vejce a 3 žloutky. Dobře rozmícháme, přilijeme mléko, vanilkovou esenci a povaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny, do chladnoucí hmoty přimícháme máslo, 5 rozkvedlaných žloutků a tužší sníh z 10 bílků. |
2 | Hmotu používáme k přípravě krémových nákypů. |