Jednoduchý recept

Karamelový nákyp s oříšky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 31734

Ingredience

30 g Cukr krupice
35 g Cukr moučkový
100 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
12 g Máslo čerstvé
30 g Ořechy lískové
3 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
7% Sacharidy 24 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 57 mg
15% Bílkoviny 8 g

Karamelový nákyp s oříšky postup přípravy receptu:

1

Do pánve s nepřilnavým povrchem nasypeme krupicový cukr, zahříváme, až se cukr rozpustí a začne lehce hnědnout, přisypeme drcené lískové oříšky, promícháme, odstavíme a necháme vychladnout. Karamel vložíme do hmoždíře a roztlučeme.

2

Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme moučkový cukr, mouku a přivedeme k varu. Povaříme 2 minuty a odstavíme. Do chladnoucí směsi vmícháme máslo, rozkvedlané žloutky, roztlučený karamel a nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Hmotu vložíme do vymazané formy a pečeme 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept