Jednoduchý recept

Kapsa s hruškami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 31740

Ingredience

20 g Cukr moučkový
15 g Droždí sušené
300 g Hrušky
50 ml Likér Maraschino (Maraska)
100 g Marmeláda meruňková
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
60 ml Sirup Golden
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 288kJ
19% Sacharidy 69 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 91 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kapsa s hruškami postup přípravy receptu:

1

Do vlažného mléka nasypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít.

2

Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, špetku soli, přidáme máslo, vejce a kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme v teple kynout.

3

Vykynuté těsto vložíme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut.

4

Vrchní část buchty odřízneme vnitřek vydlabeme, necháme jen asi 2 cm silné stěny.

5

V misce smícháme nakrájené hrušky se sirupem, přilijeme likér a přimícháme marmeládu. Směsí naplníme buchtu, přiklopíme odříznutou částí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept