Kapsa s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapsa s hruškami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 31740 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
15 g | Droždí sušené |
300 g | Hrušky |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
100 g | Marmeláda meruňková |
200 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
60 ml | Sirup Golden |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 106,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 68,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí sušené, Hrušky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapsa s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka nasypeme droždí a necháme na teplém místě vzejít. |
2 | Do mísy nasypeme mouku, přisypeme cukr, špetku soli, přidáme máslo, vejce a kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme v teple kynout. |
3 | Vykynuté těsto vložíme do formy a pečeme v troubě asi 40 minut. |
4 | Vrchní část buchty odřízneme vnitřek vydlabeme, necháme jen asi 2 cm silné stěny. |
5 | V misce smícháme nakrájené hrušky se sirupem, přilijeme likér a přimícháme marmeládu. Směsí naplníme buchtu, přiklopíme odříznutou částí a podáváme. |