Jednoduchý recept

Kapsa s třešněmi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 31741

Ingredience

50 g Cukr krupice
20 g Cukr moučkový
15 g Droždí sušené
50 ml Likér Maraschino (Maraska)
100 g Marmeláda višňová
100 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
350 g Třešně
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 547 kcal
Kilojoule 2 287kJ
19% Sacharidy 69 g
33% Tuky 25 g
4% Sodík 74 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kapsa s třešněmi postup přípravy receptu:

1

Do vlažného mléka vsypeme sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít.

2

V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, vejce, kvásek, špetku soli, promícháme a vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto vložíme do formy a pečeme při střední teplotě 40 minut. Vršek buchty odřízneme a vnitřek vydlabeme. Necháme jen 2 cm silné stěny.

3

Třešně vypeckujeme, svaříme s cukrem, přimícháme marmeládu a likér. Naplníme buchtu třešňovou směsí a přiklopíme odříznutou část.

4

Při podávání posypeme cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept