Kapsa s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapsa s třešněmi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 31741 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
20 g | Cukr moučkový |
15 g | Droždí sušené |
50 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
100 g | Marmeláda višňová |
200 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
350 g | Třešně |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 153,9mg |
Draslík | 120,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 734,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 85,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Droždí sušené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Marmeláda višňová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapsa s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Do vlažného mléka vsypeme sušené droždí a necháme na teplém místě vzejít. |
2 | V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme máslo, vejce, kvásek, špetku soli, promícháme a vypracujeme těsto a necháme v teple vykynout. Těsto vložíme do formy a pečeme při střední teplotě 40 minut. Vršek buchty odřízneme a vnitřek vydlabeme. Necháme jen 2 cm silné stěny. |
3 | Třešně vypeckujeme, svaříme s cukrem, přimícháme marmeládu a likér. Naplníme buchtu třešňovou směsí a přiklopíme odříznutou část. |
4 | Při podávání posypeme cukrem. |