Jednoduchý recept

Kapsa s broskvemi a rýží

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 31742

Ingredience

15 g Citronová kůra
20 g Cukr krupice
200 g Kompot broskvový
50 ml Likér Maraschino (Maraska)
400 g Listové těsto
20 g Mandle
800 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
250 g Rýže loupaná
10 ml Tresť vanilková
10 g Tuk
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 102kJ
16% Sacharidy 59 g
32% Tuky 24 g
1% Sodík 11 mg
19% Bílkoviny 11 g

Kapsa s broskvemi a rýží postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme ve sladkém mléce, ochuceném strouhanou citronovou kůrou, vanilkovou esencí a s přídavkem 1 lžíce másla. Vaříme 20 minut doměkka. Do chladnoucí rýže vmícháme rozkvedlané žloutky.

2

Formu na dorty vymažeme tukem, stěny a dno vysteleme těstem, kousek těsta si necháme na zakrytí. Těsto ještě posypeme drcenými mandlemi.

3

Kapsu vyplníme střídavě vrstvou rýže a vrstvou půlených broskví z kompotu. Poslední vrstvou bude rýže. Zakapeme likérem, zbytek těsta rozválíme a uděláme pokličku. Uprostřed těsto propíchneme a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept