Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 31747
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

kvásek
2 kávová lžička Cukr krupice
40 g Droždí
2,5 dl Mléko plnotučné
těsto
85 g Cukr moučkový
80 g Máslo čerstvé
200 g Mouka polohrubá
300 g Mouka pšeničná hrubá
2 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
zelná náplň
2 polévková lžíce Cukr krystal
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Skořice mletá
12 polévková lžíce Strouhanka
700 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 893kJ
32% Sacharidy 116 g
26% Tuky 19 g
24% Sodík 472 mg
30% Bílkoviny 17 g

Koláčky zelňáčky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a přidáme 2 lžičky cukru krupice a necháme kvásek vzejít.

2

Do mísy si přesejeme polohrubou a hladkou mouku, přidáme 2 žloutky, moučkový cukr, změklé máslo a kvásek. Vše promícháme a důkladně vypracujeme hladké těsto, které posypeme hladkou moukou (1 lžíce), zakryjeme čistým plátěným ubrouskem a necháme v teple vykynout.

3

Mezitím co nám bude těsto kynout (přibližně 30-45 minut), připravíme si zelnou náplň.

4

Očištěné hlávkové zelí nastrouháme nahrubo, které v hrnci na rozehřátém oleji podusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Zároveň k němu přidáme oloupané, nastrouhané jablko. Zelí ochutíme krystalovým cukrem, mletou skořicí, hrozinkami (30 g), a když je zelí udušené, necháme zelnou náplň vychladnout. Pokud bude řidší, přimícháme 1-2 lžíce strouhanky.

5

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na placku asi 1 cm silnou a kulatou formičkou vykrojíme koláčky přibližně o průměru 7-8 cm. Do každého koláčku uděláme důlek, lžící vložíme náplň a na ni dáme několik hrozinek. Koláčky poskládáme na pečicí papír. Mezi koláčky by měly být asi 2 cm mezery. Okraj koláčků potřeme bílkem a necháme ještě 10 minut kynout, pak je dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 190-200 °C přibližně 10-12 minut dozlatova.

6

Vychladlé upečené zelňáčky posypeme vanilkovým cukrem, který jsme smíchali s práškovým cukrem, a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept