Z tofu tempura - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Z tofu tempura
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 31748 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
125 g | Cuketa |
5 polévková lžíce | Japonská sójová omáčka |
125 g | Kukuřice cukrová |
2 ks | Lilek |
2 kávová lžička | Med včelí |
225 g | Mouka pšeničná hladká |
125 g | Mrkev kořen |
400 ml | Olej rostlinný |
125 g | Pórek |
5 polévková lžíce | Sherry brandy |
225 g | Sýr sójový - Tofu |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 dl | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 583,2mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Kukuřice cukrová, Lilek, Med včelí, Olej rostlinný, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Japonská sójová omáčka, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pórek, Sherry brandy, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Z tofu tempura postup přípravy receptu:
1 | Podélně na půlky překrojíme mrkve a cukety. Očistíme klasy kukuřice a na obou koncích pórky. Na čtvrtky rozkrájíme lilky. Na kostky nakrájíme tofu. |
2 | Připravíme si těstíčko - smícháme žloutky s vodou, přisypeme 175 g mouky a vyšleháme hustší těsto. Rozehřejeme v pánvi olej. |
3 | Zvývající mouku vysypeme na prkénko a obalíme v ní zeleninu a tofu. |
4 | Kostky tofu obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova 3 minuty. Poté dáme na papírové ubrousky a udržujeme teplé. |
5 | Obalíme v těstíčku kusy zeleniny a smažíme do zlatova 4 minuty. Necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu. |
6 | Připravíme si omáčku - smícháme sherry, sójovou omáčku, med, česnek a zázvor. |
7 | Smažené tofu a zeleninu podáváme s omáčkou. |